«Sirli Qadın» qadın portalı - Qadınlara aid bütün sirlər! Gözəllik, sağlamlıq, idman, dieta, düzgün qidalanma, analıq və s.
  və ya   Qeydiyyat
loading...

Tərəvəzli toyuq budu

 

Bəzən mətbəxdə öyrəşdiyimiz ərzaqlardan, tərəvəzlərdən fərqli dadları sınamağa nə deyərsiniz?

Elə isə keçin xəbərin ardına...

 

 Vəsaitlər:

1 badımcan

1 baş soğan

1 yerkökü

2 toyuq budu

3 x.q. smetan

1-2 diş sarımsaq (zövqə görə)

Azacıq duru yağ

Duz, istiot, ədviyyat (məsələn xmeli-suneli)

 

Hazırlanması:

Əvvəlcə toyuğun budunu sousda 1-2 saat  saxlamaq lazımdır.

Sous isə smetan duz, istiot və ədviyatdan hazırlanır.

Badımcan 2 yerə bölünür və içi şəkildəki formada çıxarılır.


 



 

 

 


 

Tavada soğan, kök və badımcanın içi bişənə qədər qovrulur.

 

 


 

Badımcanın içinə sous tökülür, üstündən qovrulmuş tərəvəz və toyuğun budu qoyulur.
Badımcan "qayıqları” əvvəlcədən isidilmiş sobada 180 dərəcə temperaturda 30-40 dəqiqə bişirilir.

Nuş olsun!

  xoshbextqadin.az

 



loading...




Reytinq: +1
Hörmətli ziyarətçi, siz sayta qonaq kimi daxil olubsunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya sayta daxil olun.



Şərh yazın
Adınız: *
Email ünvanınız: *
Qalın Maili mətn Altından xətt çəkilmiş mətn Üstündən xətt çəkilmiş mətn | Sol tərəf üzrə nizamlama Mərkəz üzrə Sağ tərəf üzrə nizamlama | Smayl əlavə et Linkin əlavə olunmasıQorunmuş linkin əlavə olunması Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə olunması Seçilmiş mətnin translitdən kiril qrafikasına çevir Spoyler əlavə et
Şəkildəki sözləri daxil edin: