Tərəvəzli toyuq budu
- 22-05-2023, 10:51
- Mətbəx / Quru yeməklər
- 0
- 2 225
Bəzən mətbəxdə öyrəşdiyimiz ərzaqlardan, tərəvəzlərdən fərqli dadları sınamağa nə deyərsiniz?
Elə isə keçin xəbərin ardına...
Vəsaitlər:
1 badımcan
1 baş soğan
1 yerkökü
2 toyuq budu
3 x.q. smetan
1-2 diş sarımsaq (zövqə görə)
Azacıq duru yağ
Duz, istiot, ədviyyat (məsələn xmeli-suneli)
Hazırlanması:
Əvvəlcə toyuğun budunu sousda 1-2 saat saxlamaq lazımdır.
Sous isə smetan duz, istiot və ədviyatdan hazırlanır.
Badımcan 2 yerə bölünür və içi şəkildəki formada çıxarılır.
Tavada soğan, kök və badımcanın içi bişənə qədər qovrulur.
Badımcanın içinə sous tökülür, üstündən qovrulmuş
tərəvəz və toyuğun budu qoyulur.
Badımcan "qayıqları” əvvəlcədən isidilmiş sobada 180 dərəcə temperaturda 30-40 dəqiqə bişirilir.
Nuş olsun!
xoshbextqadin.az
- Müəllif: Aytəkin01
Hörmətli ziyarətçi, siz sayta qonaq kimi daxil olubsunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya sayta daxil olun.