Badımcan kürüsü
- 1-08-2021, 14:37
- Mətbəx / Konservləşdirilmiş məhsullar
- 0
- 2 621
Badımcanların saplağını kəsib yuduqdan sonra 3-4 sm qalınlığında halqa-halqa doğrayın.Sonra doğranmış badımcanı bitki yağında o üz-bu üz qızardın.Kökü,cəfəri kötüyünü də qızardın.Soyuduqdan sonra hamısını birlikdə ət maşınından keçirib üzərinə duz,qara istiot,xırda doğranmış göyərti,şəkər tozu,tomat pastası,yaxud qabığı soyulub qaynadılmış pomidor məti tökərək qarışdırın.
Sonra kürü qazanını odun üzərinə qoyub qaynara düşənə yaxın isti-isti yarım litrlik bankalara dolduraraq sterilizə edin.Yarım litrlik bankaları təxminən 1 saat 20 dəqiqə,1 litrlik bankaları 2 saat sterilizə etmək lazımdır.
Bundan sonra hazır badımcan kürüsünün qapağını bağlayıb soyuq zirzəmidə saxlayın.Bu qayda ilə hazırlanmış kürü uzun müddət,baharadək qalır.
1 kq badımcana 300 q bitki yağı,100 q kök,kərəviz kötüyü,1 baş soğan,1 dəstə cəfəri,10 q şəkər tozu,duz,istiot götürməli.
Sirliqadın.az
- Müəllif: Deniz
Hörmətli ziyarətçi, siz sayta qonaq kimi daxil olubsunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya sayta daxil olun.