Yüngül və Praktik: Sobada Zeytun yağlı Tərəvəz Kababı
- 13-06-2022, 13:13
- Mətbəx / Quru yeməklər
- 0
- 1 233
Ərzaqlar:
4 ədəd orta boy
kartof
1 ədəd
çarliston bibər
2 ədəd orta boy
badımcan
1 ədəd orta boy
kabak
1 ədəd
qırmızı bibər
1 ədəd kiçik boy
soğan
3 ədəd böyük diş sarımsaq
4 ədəd pomidor
1 yemək qaşığı
pomidor tomatı
1 çay qaşığı
bibər tomatı
4 yemək qaşığı
zeytun yağı
2 su stəkanı
isti su
1 çay qaşığı
pul bibər
2 çay qaşığı
duz
1 çay qaşığı
sarıkök (arzuya görə)
Hazırlanması:
Əgər tərəvəzləri bərabər böyüklükdə və incə doğrasanız daha qısa müddətdə bişirərsiniz lakin çox incə doğradığınızda dağıla bilər.
Üzərinin qızarması üçün sobadan götürməyə yaxın alüminium folqa və yağlı kağız ala bilərsiniz.
Kartof, qırmızı və yaşıl bibəri, badımcanı, kabağı, soğanı və sarımsağı doğrayın və soba qabına yığın.
Pomidorları ayrı bir qabda rəndələyin.
Pomidor və bibər tomatı, isti su, zeytun yağını və bütün ədviyyatları, rəndələnilmiş pomidorları qarışdırın və soba qabına aldığınız tərəvəzlərin üzərinə əlavə edin.
Soba qabının üzərini əvvəlcə yağlı kağız, sonra da alüminium folqa ilə bağlayın.
170 dərəcədə 40 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Sirliqadın.az
- Müəllif: Deniz
Hörmətli ziyarətçi, siz sayta qonaq kimi daxil olubsunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya sayta daxil olun.