Sobada kartoflu toyuq pirzola
- 15-11-2023, 11:29
- Mətbəx / Quru yeməklər
- 0
- 3 019
Sobada toyuq pirzolanın hazırlanması üçün ərzaqlar:
Toyuq əti- 1kq
Kartof -5 ədəd
Soğan -2 ədəd
Yaşıl bibər- 2 ədəd
Qırmızı bibər-1 ədəd
Sarımsaq -5 diş
Pomidor-1kasa
Zeytun yağı
Duz
Müxtəlif ədviyyatlar

Sobada toyuq pirzolanın hazırlanması:
Toyuq ətinin üzərinə zeytun yağı və duz tökülür. Müxtəlif ədviyyatlar səpilir.
Böyük tavaya bir az duru yağ tökülür və toyuqlar çevirilərək yarıbişmiş şəkildə bişirilir.
Kartof soyulur halqa formada doğranılır.
Soğanlar da aypara şəklində doğranılır.
Yağlanmış yumru formalı soba qabına halqa şəklində doğranılan kartoflar düzülür.
Üzərinə soğanlar səpilir. Yarımbişmiş formada bişirilən toyuq əti üzərinə qoyulur.
Sarımsaq nazik doğranılır və üzərinə səpilir.
Toyuq əti bişirilən tavaya bibərlər qoyulur. Üzərinə pomidor sousu tökülür.
Qalan kartoflar üzərinə düzülür.
Soba qabının üzəri yağlı kağız və alüminium falqa ilə bağlanılır.
Əvvəlcədən 200 dərəcə tempraturda isidilmiş sobada bişirilir.
Bişənə yaxın üzərinin qızarmağı üçün, falqa və yağlı kağız açılır.
xoshbextqadin.az
- Müəllif: aysel
Hörmətli ziyarətçi, siz sayta qonaq kimi daxil olubsunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya sayta daxil olun.