Kartoflu Pideli Kabab
- 20-07-2022, 11:37
- Quru yeməklər / Dünya mətbəxi
- 0
- 1 539
Ərzaqlar:
2-3 parça pide,
300 qram ət
2 ədəd kartof
1 şorba qaşığı kərə yağı
1 şorba qaşığı zeytun yağı
Duz.
Qızartmaq üçün;
Maye yağ
Sousu üçün;
1 şorba qaşığı kərə yağı,
2 çay qaşığı sous,
Yarım çay qaşığı toz bibər,
Yarım çay stəkanı isti su.
Üzəri üçün;
2 şorba qaşığı kərəyağı,
1 çay qaşığı pul bibər.
Hazırlanması:
Kartoflu pideli kabab etmək üçün əvvəlcə kartoflar incə olacaq şəkildə doğranır və qızğın yağ içərisində qızardılır.
Ətlər, incə uzun olacaq şəkildə doğranar və ağızı bağlı olaraq, zəif odda suyunu çəkənə qədər bişirilir.
Bişirilən ətlərə 1 şorba qaşığı zeytun yağı əlavə olunub, 5 dəqiqə pörtlənir və son olaraq duz əlavə edilib ocaqdan alınır.
Pidelər kub-kub doğranaraq qazana qoyulur və üzərinə 1 şorba qaşığı kərəyağı əlavə olunub, ara -sıra qarışdıraraq 5 dəqiqə qovrulur.
Sous üçün lazımlı olan 1 şorba qaşığı kərə yağı, tavaya qoyular və üzərinə 2 çay qaşığı sous əlavə olunub, qoxusu çıxana qədər qovrular.
Qovrulan sousun üzərinə toz bibər əlavə edilib qarışdırılar və yarım çay stəkanı isti su əlavə olunub bir az qaynadılar.
Servis qabı içərisinə əvvəl qovrulan pidelər qoyulur və üzərinə hazırlanan sousdan gəzdirilir.
Daha sonra üzərinə qızardılan kartoflar ilə bişirilən ətlər yerləşdirilir.
2 şorba qaşığı kərə yağı əridilir və üzərinə pul bibər əlavə olunub qızdırılır.Hazırlanan kartoflu pideli kabab üzərinə son olaraq qızdırılmış pul bibərli kərə yağı gəzdirilir.
Arzuya görə sarımsaqlı qatıq ilə servis edilir.
Nuş olsun!
Sirliqadin.az
- Müəllif: Deniz
Hörmətli ziyarətçi, siz sayta qonaq kimi daxil olubsunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya sayta daxil olun.