Qaragilə Piroqu
Ərzaqlar:
1,5 stəkan qaragilə
4-6 x.q. şəkər tozu
Xəmir üçün:
2 stəkan un
200 qram kərə yağı və yaxud marqarin
2-3 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. vanil şəkəri
Bir çimdik duz
1 yumurta sarısı
Şirə üçün:
180-200 qram xama
2 ədəd yumurta
2-3 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. vanil şəkəri
2 xəqə kartof nişastası
Hazırlanması:
Xəmiri hazırlayıb, soyuducuya yerləşdirin.
Qaragiləni yuyub, təmizləyin.
Giləmeyvənin yarısına, istəsəniz 3-4 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edə bilərsiz.
Xəmiri soyuducudan çıxarıb, yayın. Sonra xəmiri xüsusi forma qabına yerləşdirin.
190-200 dərəcə qızdırılmış sobada 10-12 dəqiqə ərzində bişirin.
Bişmiş xəmiri sobadan çıxarıb, üzərinə əvvəl şəkər tozu ilə qarışdırılmış qaragiləni, sonra isə qalan qaragiləni yerləşdirin.
Giləmeyvələrin üzərindən 2-3 xörək qaşığı şəkər tozu gəzdirin.
Piroqun şirəsini hazırlamağa başlayın.
Şirəni hazırlamaq üçün: boşqabda yumurta, xama, şəkər tozu, vanil şəkəri və nişastanı yerləşdirib, yaxşıca çalın.
Hazırladığınız şirəni piroqun üzərindən gəzdirin.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə ərzində piroqu bişirin.
İstəsəniz piroqu təkcə qaragilədən yox, müxtəlif giləmeyvələrdən hazırlaya bilərsiz.
Məsələn moruq, çiyələk, qaragiləni şaftalına kombinə edib hazırlaya bilərsiz. Piroqun dadı sizin fantaziyanızdan asılıdır.
xoshbextqadin.az
- Müəllif: aysel
Hörmətli ziyarətçi, siz sayta qonaq kimi daxil olubsunuz. Xahiş edirik qeydiyyatdan keçin və ya sayta daxil olun.